Difusió » Notícies » Fitxa de la notícia
20-10-2016

UNIÓ DE PAGESOS EXIGEIX QUE L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE DONI SUPORT A LA TASCA DELS PAGESOS EN BENEFICI DEL TERRITORI I EL PAISATGE

Política agrària

Unió de Pagesos de Mallorca creu que el Pla Anual d’Inversions de l’impost de Turisme Sostenible ha d’impulsar un model agrari que, a la vegada que produeix aliments de qualitat per a la població resident i visitant, compensi l’aportació del sector a la preservació del territori i del paisatge.

Des del sindicalisme pagès es lamenta que, una vegada més, s’hagi ignorat la gent que gestiona la major part del territori no urbà de les Balears, evitant la representació de les organitzacions agràries a la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, una omissió que s’hauria de subsanar en el futur.

Valoram que una part de la recaptació del tribut es dediqui a inversions en infraestructures hídriques, tot i que no podem compartir que aquestes necessitats duguin a convertir en no res les possibilitats de canviar el model de desenvolupament que fins ara s’ha seguit. És per això que, en el marc de la bona gestió de l’aigua, consideram indispensable un fort impuls a la millora de la depuració i a la reutilització de les aigües depurades per a regadiu agrícola.

En els darrers 20 anys ha desaparegut bona part de la superfície agrària balear a mans de la urbanització del territori i l’abandonament. Creim que ja és hora d’invertir el model, fent una aposta a favor de les activitats agrícoles i ramaderes, que són les pròpies dels espais rurals i que són les que al llarg dels segles han conformat un model territorial integrat i d’alt valor paisatgístic.

Fins ara s’ha oblidat el sector primari i no se l’ha tengut en compte per res. És per això que Unió de Pagesos de Mallorca considera que s’han d’articular tres mesures:

a) Aprovació d’un Contracte Agrari de l’agricultura sostenible.
b) Suport a la ramaderia, necessària en una pagesia diversificada.
c) Recuperació dels conreus d’arbres (ametlers, garrovers, oliveres, figueres i albercoquers) indispensables en una bona gestió del paisatge.

Unió de Pagesos de Mallorca plantejarà al conseller Vicenç Vidal, en la reunió que tendrà lloc el dilluns dia 10, que es doni prioritat a la gestió pagesa del territori i que l’impost del turisme sostenible serveixi per evitar la desfeta d’un sector greument amenaçat.

« Tornar
© 2009 Unió de pagesos • ContacteMapa webInici