Difusió » Notícies » Fitxa de la notícia
02-02-2017

UNIÓ DE PAGESOS DENUNCIA LA INSTRUMENTALITZACIÓ DEL SECTOR A FAVOR D'INTERESSOS POLÍTICS I PERSONALS

Política agrària

En el Consell Agrari Interinsular d'ahir, dia 2 de febrer de 2017, es varen tractar temes d'interès per als agricultors i ramaders, en un to constructiu i, a la majoria de punts amb acords de consens. En el debat es va parlar d'ajudes, de projectes finançats per l'impost pel turisme sostenible, de xylella, d'inundacions, etc. I, en tot moment, la conselleria va atendre les peticions del sector. La qüestió més important, de cara al futur, seria assegurar la implementació de les mesures i acords, amb la major agilitat, i amb la màxima col·laboració del sector per a resoldre temes que a tots ens interessen.
És per aixà que no podem entendre les declaracions que, tergiversant per complet el sentit dels debats i els acords aconseguits en el Consell Agrari Interinsular, sembla que pretenen simular un enfrontament inexistent a la pagesia. Aquestes barroeres actuacions ens duen a pensar que aquí no hi ha en joc els interessos dels pagesos sino interessos polítics i personals, que desconeixem, però que des de fa anys són els que alteren i vicien el diàleg en el sector agrari de Mallorca.
Unió de Pagesos de Mallorca en conseqüència manifesta:
1. El seu rebuig a la instrumentalització del sector agrari per a defensar posicions interessades de caràcter polític o personal. Exigim que sigui tenguda en compte l'opinió del sector, en el seu conjunt, i no de persones i entitats que no representen res més que una part minoritària dels agricultors.

2. El seu suport als acords del consell agrari, que posen els fonaments, d'una manera clara, per a un conjunt de mesures que puguin fer front als problemes del sector.

- Es fa front al problema de les inundacions, quan el Govern Central ens ha negat tot tipus de suport.

- S'ha duit a terme una acció efectiva i transparent per tractar el tema de la xylella i s'ha plantejat un pla de feina que va merèixer l'aprovació de la totalitat dels membres del Consell Agrari.

- La Conselleria es compromet a agilitzar els pagaments pendents i, en particular, els que afecten el PDR (Pla de Denvolupament Rural).


3. Unio de Pagesos de Mallorca, per últim, vol manifestar el seu suport a la gestió del conseller Vicenç Vidal, que s'ha caracteritzat pel diàleg i la transparència, fent molta feina per atendre els problemes de la pagesia.

« Tornar
© 2009 Unió de pagesos • ContacteMapa webInici