Mercat pagès » Productors » Fitxa productor

Associació Puig d 'Alanar

Gemma Madrid Puerto, Marc Balaguer Baño i Joan Manuel Garcia Pizà Tipus de producció: Casolana. Ecològica. Tipus de productes: Animals vius. Cereals. Farines. Llegums. Pa i elaborats.

Farina i derivats com pa, galetes d'oli, galetes i rebosteria amb garrofa. Altres productes produïts a la finca, llegums, cereals, etc.

Tot l'any

Florencio aurora, xeixa, civada mallorquina, faves mallorquines, ordi mallorquí.
Cavalls mallorquins, muls, i mens d'ovella mallorquina.

Treballem per recuperar varietats locals de cereals i llegums, molt més saboroses i saludables en no estar tan hibridada a favor de la màxima producció, conserven la seva estructura bioquímica intacta i són millor digerides i aprofitades per l'organisme. A més d'ajudar a conservar la biodiversitat, cultura i economia local.
El cultiu i sembrat ho fem amb tracció animal, reduint el consum i la dependència del petroli sempre que això és possible.
El nostre pa és pastat a mà, fermenta de manera lenta amb llevat mare casolana que no només el infla sinó que transforma de tal manera els components del cereal (vitamines, àcid fític, germen de blat ...) que el producte final és Assimilable perfectament, i molt nutritiu, satisfà el paladar, la salut i els principis.
Es conserva 10 dies perfectament.
Es cou en forn de llenya i es presenta en format de 1kg amb la intenció que sigui el pa de la setmana.
Guardeu embolicat en paper, mai en plàstic per evitar l'osmosi entre l'escorça i la molla ..

Fins al moment el Puig d'Alanar ha estat una explotació ramadera extensiva. Ara vol conbinar agricultura i ramaderia aprofitant la complementació entre espècies (farratges, adobs, força motriu ...).
El seu principal objectiu és acollir el cicle complet del cereal (cultius, farinera i forn) per conservar a l'illa infraestructures necessàries per oferir la possibilitat de disposar de farina de blat de varietats locals que s'estan recuperant.

Al Puig d'Alanar s'investiguen noves eines per tracció animal (tecnologies sostenibles) per optimitzar els coneixements del camp sense haver de tornar a les maneres de treball de 50 anys enrere. Amb la introducció del tractor es va deixar d'investigar en aquest sentit i ara amb noves tendències en l'agricultura en les quals es prioritza l'impacte 0 sobre el medi, és important trobar solucions (millor si són locals: per ex. Races autòctones) a les necessitats que apareixen en comprendre i practicar així l'agricultura.

Grups de consum i fires.

 

Dades de contacte Finca: Finca Puig d'Alanar. Ctra Portocristo-Portocolom km 3,3
Telèfon: 615722930-Gemma
A/E: espuigdalanar@gmail.es
WEB: www.espuig.org
 

« Tornar
© 2009 Unió de pagesos • ContacteMapa webInici