Mercat pagès » Productors » Fitxa productor

Can Majoral

Mireia Oliver Tipus de producció: Ecològica. Tipus de productes: Vi.

Vi ecològic.

Empesos pel desig i la creença que a Mallorca i, més concretament a Algaida, es podien fer vins de qualitat, vàrem començar aquest projecte, una aventura i una il.lusió. No us podríem dir si era per experimentar, per afició o per passar el temps, però el cert és que començàrem a sembrar i, a poc a poc, aquest projecte s’ha anat fent gran en tots els aspectes sense mai perdre de vista l’objectiu principal que: cultivar, elaborar i comercialitzar vins singulars i de qualitat.

Can Majoral és el malnom de la nostra família; és el nom que es posa a algú prenent-lo d'alguna qualitat, defecte, vici, ofici,... Francesc de Borja Moll apunta que al costat del nostre nom oficial apareix un segon nom més familiar aplicat a motius més sentimentals, que és el malnom o sobrenom.

Els malnoms formen part de la història d’un poble, són part de l’essència de Mallorca, i la nostra família és de Can Majoral.

Els vins que duen la marca de Can Majoral són els nostres vins de guarda. Es caracteritzen per ser monovarietals o vins on una varietat és la base, el tronc, amb petites aportacions d’altres per aconseguir una major complexitat. En el cas dels dos blancs tenim una fermentació en bótes noves i posterior criança i els quatre negres una criança en bótes noves i d’un any durant 12 mesos pel cap baix. El nom de cada vi està relacionat amb les terres de cultiu o amb topònims pròxims molt estimats per nosaltres.

EL NOSTRE CELLER

És un petit celler familiar dedicat al cultiu ecològic, interessat en l'experimentació de varietats autòctones i en l'adaptació de les foranes. El nostre objectiu és aconseguir vins de màxima qualitat gràcies al saber acumulat, generació rere generació.

Tant les vinyes com el celler se situen a Algaida, poble amb unes profundes arrels viticultores i d'una cultura ancestral pagesa, formant part de la D.O. Pla i Llevant de Mallorca.

El nostre és un celler peculiar, fundat el 1979, tot i la llarga tradició vitivinícola d'anys enrere. Disposa d'una tecnologia moderna i actual per tal de poder realitzar una elaboració específica per a cada tipus de vi. Construït a poc a poc amb l'esforç de tota la família, l'edifici compta amb un gran espai obert, com si fos la clastra de les cases pairals, amb els magatzems, el celler i l'hort al voltant. La cava guarda un ambient especial, de repòs. Aquí és on s'hi fa la criança i on hi ha les condicions òptimes per a l'envelliment i la conservació dels vins.

 

Dades de contacte Tenda: vins can majoral SAT c/ del campanar s/n- 07210 Algaida Illes Balears telf/fax: 00 34 971 665 867
Telèfon: 971-665867
A/E: celler@canmajoral.com
WEB: http://www.canmajoral.com/
 

« Tornar
© 2009 Unió de pagesos • ContacteMapa webInici