Mercat pagès » Productors » Fitxa productor

Son Sureda Ric (CISTUS MORA, S.A.)

Fco. Javier Jara Morales Tipus de producció: Ecològica. Tipus de productes: Vi.

Raïm callet i ull de llebre.

S'elaboren anualment unes 10.000 botelles de vi negre. Una part (30%) és vi jove que s'embotella sense criança en bota de roure. S' altre part passa per un envelliment, aprox.12 mesos, dins botes de roure francès i americà.
Actualment se comercialitzen 3 marques: SS-RIC Cerval, SS-RIC Rogent, SS-RIC Gormand i Espira jove (ecològic).

Sa finca Son Sureda Ric te una superficie de 40 ha., 3 de les quals estàn ocupades per vinya. A la resta hi trobam ametllers, garrovers i cultius herbacis per alimentar es bestiar (ovella i porc negre). Sa finca sa troba a 6 Km de Manacor i s'hi accedeix per sa carretera de Manacor a sa Colònia de Sant Pere. Ses cases son des segle XVIII i hi ha una capella molt ben conservada (encare activa) de 1828. Sa bodega ocupa actualment ses sales (celler i cup) que segles enrera ja se feren servir per elaborar vi.

Durant es segle XX s' activitat principal de sa finca era ramadera (ovella i porc) en règim extensiu. A principis del segle XXI se va iniciar sa gestió segons ses normes d’agricultura ecològica. A part de vi se produeix mè i porcelles.
En certa freqüència s'acullen visitants interessats en sa historia, activitat i vins de sa finca. Se fan visites guiades a ses vinyes i celler i també tasts d'alguns des vins elaborats a sa mateixa finca.

Es vins de Son Sureda Ric se poden adquirir a sa mateixa finca o mitjançant una comanda des de sa plana web www.sonsuredaric.com. Es complicat trobarlos a tendes jà que sa distribució el limitada degut a sa baixa producció. De totes formes, es venen a tendes especialitzades i alguns restaurants.

 

Dades de contacte Telèfon: 609 777 078
A/E: ssric.jara@gmail.com
WEB: www.sonsuredaric.com
 

« Tornar
© 2009 Unió de pagesos • ContacteMapa webInici