Unió de pagesos » Qui som

Qui som

Unió de Pagesos de Mallorca és una organització professional representativa dels pagesos de la nostra illa que va ser fundada l’any 1977, després d’un procés constituent iniciat el 1976 a partir de l’àmbit d’agricultura del Congrés de Cultura Catalana a Mallorca. A partir d’aquest any i fins al dia d’avui ha estat al costat de tots els esforços dels pagesos per fer viable l’activitat agrària i dotar-la de les eines imprescindibles per donar-li continuïtat. L’any 1979 va sortir a la llum la revista “Mallorca Pagesa”. Ben aviat va començar a col·laborar amb el moviment pagès d’altres llocs de l’estat espanyol passant a formar part de la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG).

L’objectiu del nostre sindicat és defensar els interessos de la pagesia, donant suport als agricultors professionals i fent possible la continuïtat de les explotacions familiars agràries. Entenem que una agricultura viable ha d’estar basada en el treball dels pagesos i que a aquest objectiu s’ha de dirigir el conjunt de la política agrària.

Entenem també que no hi ha cap poble que pugui prescindir de la producció d’aliments per a la seva població, i que aquesta tasca ha de ser duita a terme pels agricultors i ramaders en unes condicions que en permetin la rendibilitat de les seves explotacions. La defensa de les produccions locals i de la sobirania alimentària és un dels principis que mouen la nostra actuació.

Des de la seva fundació Unió de Pagesos de Mallorca s’ha vinculat a una pràctica democràtica en la qual totes les decisions són el resultat del debat dins l’organització, tant al nivell de les assemblees com de la Comissió Permanent o d’altres llocs de participació. Els pagesos que fundaren el sindicat varen creure que no havia d’estar vinculat a cap força política o grup d’interès econòmic, sinó que havia de ser una formació independent en la qual hi cabessin tots els agricultors.

Els objectius del sindicat són donar resposta a les necessitats concretes dels pagesos i oferir a la vegada els serveis que necessiten els professionals del sector agrari. És per això que entenem que és essencial fomentar l’associacionisme, expressat en les organitzacions de productors i cooperatives i promoure un model agrari sostenible, lligat al foment de la vida econòmica i social en el medi rural, la gestió del territori i la producció d’aliments de qualitat.


COMISSIÓ PERMANENT DE LA UPM

ELEGIDA EN EL IX CONGRÉS (27 i 28 DE NOVEMBRE DE 2010)
 
Biel Torrens LlabrésSencellesProducció ecològica
Jaume Pocoví RipollMarratxíPorcí
Rafel Dalmau MaimóS'HortaHortícola
Lluís Sansó JuanFelanitxCereals
Llorenç Pascual RieraSon MaciàAgroturisme
Rafel Coll Pons LlosetaCereals
Bartomeu Torres BernatSineuRaces autòctones
Isabel Vicens GelabertIncaHortícola
Miquel Martí DarderCapdeperaLacti
Guillem Llull RieraManacorHortícola
Pere Calafat VichSanta MariaVinya
Miquel Galmés AndreuManacorEnergies alternatives
Andreu Mascaró CatallopsSa PoblaPatata
Antoni Sans CañellasConsellVinya
Antoni Noguera MoraPorreresProducció ecològica
Antoni FeliuSon FerriolProducció ecològica
Sebastià Abraham VilaCamposLacti
Bartomeu Cànoves VilanovaPollençaOví
Apol·lònia Figuera VaquerPorreresHortícola
Meteu Llobera MartorellBinissalemFruits secs
Jaume Pocoví CarbonellMarratxíFruits secs
Jerònia Rigo MateuIncaHortícola
President
Joan Mas MartorellMontuíriHortícola
© 2009 Unió de pagesos • ContacteMapa webInici